Tel: 222 266 700
info@testo.cz
SaverisSaverisSaverisSaveris
  • Oblasti použití
    • Saveris 1 oblasti použití
      • Nemocnice
      • Medicínské lednice
      • Skladování krve
      • Sledování klimatu při skladování farmaceutického zboží
      • Sledování klimatu
      • Muzea a archivy
      • Velké pekárny
      • Výroba potravin
    • Saveris 2 oblasti použití
      • Výroba potravin
      • Supermarkety
      • Restaurace
      • Řeznictví
      • Facility management
      • Muzea a archivy
      • Lékárny a nemocnice
      • Serverovny
  • Reference
    • Reference validace a kontrola skladu léčiv
    • Reference průmysl v ČR
    • Reference zdravotnická zařízení v ČR
    • Reference muzeum v Mnichově
    • Reference muzeum v Instanbulu
    • Reference muzeum Pavlovsk
    • Reference Národní archiv
    • Reference Penny Market, s.r.o.
    • Reference Makro Cash & Carry s.r.o.
    • Reference – testo 160
    • Reference La Lorraine
    • Reference Plzeňský Prazdroj, a. s.
    • Reference čerpací stanice
    • Reference Medirex
    • Reference nemocnice České Budějovice
    • Reference Burger King
  • Saveris 1
  • Saveris 2
  • Záznamníky testo 160
  • O nás
Saveris 1 ve výrobě potravin

Dodržování směrnic HACCP v potravinářském průmyslu pomocí systému testo Saveris.

Dodržování předem definovaných teplot v potravinářském průmyslu má velký význam. Pouze tak je možné splňovat zákonné hygienické standardy jako je kvalita a zajišťovat bezpečnost a trvanlivost potravin. Přesné sledování komplexních procesů a postupů je definováno směrnicemi HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), které slouží k vyvarování se zdravotním rizikům v oblasti potravinářství.

Systém monitorování měřených dat testo Saveris má certifikát HACCP a je optimálně vhodný pro použití v potravinářském průmyslu. S velkou přesností měří, sleduje a ukládá teploty v potravinářské výrobě, skladování a logistice a při narušení hraničních hodnot okamžitě vyšle alarm.

Saveris - haccp

Rádiové sondy systému testo SaverisTM měří teploty s vysokou přesností a naměřené hodnoty bezdrátově přenášejí do centrální báze.

Sledování hodnot teploty v potravinářské výrobě probíhá se systémem testo SaverisTM zcela v souladu se směrnicemi HACCP.

Požadavek

Čerstvé a zmrazené potraviny, jejichž kvalita a trvanlivost závisí na trvalém chlazení jsou před poškozením optimálně chráněny jenom tehdy, pokud jsou dodržovány definované teploty. V této souvislosti regulují zákonné předpisy teplotní zóny pro chladící řetězec různých potravin. U masných a rybích výrobků musí být korigován především růst mikrobů s pomocí dodržování hraničních hodnot teploty a jejího udržení na co možná nejnižší úrovni.
U ovoce a zeleniny je v centru pozornosti zabránění předčasné plné zralosti. Stanovené odpovídající teploty musí být zachovány v každé oblasti bez výjimky. Jenom tak se dají vyrobit produkty na kvalitativně vysoké úrovni, které zaručují bezpečnost spotřebitelů a jsou v souladu
s příslušnými zákonnými předpisy. Nevhodné teploty ve výrobě, při skladování nebo v logistice mohou mít pro postižené podniky závažné finanční důsledky a navíc vážně ohrožují zdraví spotřebitelů. Pro minimalizaci rizik byla v roce 1959 vytvořena koncepce HACCP. Obsahuje směrnice pro analýzu managementu rizik v potravinářském průmyslu. Jejím cílem je systematická kontrola a dodržování bezpečnosti a kvality ve všech procesech týkajících se potravin.

Princip HACCP například vyžaduje, aby byla pro bezpečnost potravin povinná analýza všech existujících nebezpečí, která v podniku jsou. Kromě toho je podle HACCP nezbytné stanovit kritické kontrolní body pro bezpečnost potravin a jejich meze z hlediska zásahu, aby mohl být zahájen proces kontinuálního sledování těchto kontrolních bodů. Nakonec je třeba stanovit nápravná opatření, která mají být v případě odchylky realizována. Pro předepsaná měření během přepravy, skladování a  prodeje chlazených, mražených a hluboce zmrazených potravin je třeba používat přístroje pro registraci teploty, které jsou ve shodě s normou EN 12830. Výsledky měření musí být kontinuálně sledovány a metodika měření musí být pravidelně ověřována. Aby bylo možné zaručit bezpečnost potravin, má důsledné dodržování zásad principu HACCP rozhodující význam.

Řešení

Systém monitorování měřených dat testo Saveris má certifikát HACCP a je proto optimálně vhodný
pro použití v potravinářském průmyslu. Efektivně Vám pomůže při dodržování předepsaných hraničních hodnot a zjednoduší Vám bezpečnou a hospodárnou realizaci koncepce HACCP – nezáleží na tom, za kterou oblast výrobního řetězce jste odpovědni.

V případě narušení hraničních hodnot je k dispozici celá řada možností vyslání alarmu: můžete se tak dozvědět o nežádoucích teplotních odchylkách například z alarmu vyslaného pomocí SMS nebo e-mailu a nebo přes alarmové relé. Vzdálené alarmy je pak možné potvrdit také tehdy, i když není systém propojen s běžícím počítačem. Zazna- menávání dat pomocí systému testo Saveris funguje bez přerušení dokonce i při výpadku proudu, takže bezpečnost Vašich potravin není v žádném okamžiku ohrožena.

Přenos měřených dat probíhá přes rádiové a / nebo ethernetové sondy do základní báze. Ta automaticky sleduje a dokumentuje všechna naměřená data – což šetří čas a peníze. Báze může sama uložit nezávisle na počítači až 18 miliónů naměřených hodnot. Odtud se ihned všechna data přenesou do počítače a případně uloží do databáze. Díky snadné a intuitivní obsluze softwaru testo Saveris lze kdykoliv naměřené hodnoty vyvolat z centrálního archivu dat. Umožní Vám to podrobnou analýzu a detailní vyhodnocení všech zapsaných naměřených dat.

Vysoká bezpečnost, spolehlivá kontrola a efektivní úspora nákladů: testo Saveris je optimální řešení pro sledování teploty v potravinářském průmyslu.

Se systémem monitorování měřených dat můžete:

  • Zaručit bezpečnost potravin
  • Splnit právní požadavky
  • kontrolovat celý potravinový chladící řetězec
  • Ušetřit náklady snížením množství zkažených potravin
  • Minimalizovat riziko finančních ztrát kvůli akcím stažení zboží
  • Zlepšit firemní image a spokojenost zákazníků.
Saveris 1 - schéma

Zpátky na přehled systému Saveris?

Přehled

Chcete si prohlédnout prospekt?

Prospekt

Chcete poradit?

Kontakt

Copyright 2017 Testo s.r.o. | All Rights Reserved
  • Oblasti použití
    • Saveris 1 oblasti použití
      • Nemocnice
      • Medicínské lednice
      • Skladování krve
      • Sledování klimatu při skladování farmaceutického zboží
      • Sledování klimatu
      • Muzea a archivy
      • Velké pekárny
      • Výroba potravin
    • Saveris 2 oblasti použití
      • Výroba potravin
      • Supermarkety
      • Restaurace
      • Řeznictví
      • Facility management
      • Muzea a archivy
      • Lékárny a nemocnice
      • Serverovny
  • Reference
    • Reference validace a kontrola skladu léčiv
    • Reference průmysl v ČR
    • Reference zdravotnická zařízení v ČR
    • Reference muzeum v Mnichově
    • Reference muzeum v Instanbulu
    • Reference muzeum Pavlovsk
    • Reference Národní archiv
    • Reference Penny Market, s.r.o.
    • Reference Makro Cash & Carry s.r.o.
    • Reference – testo 160
    • Reference La Lorraine
    • Reference Plzeňský Prazdroj, a. s.
    • Reference čerpací stanice
    • Reference Medirex
    • Reference nemocnice České Budějovice
    • Reference Burger King
  • Saveris 1
  • Saveris 2
  • Záznamníky testo 160
  • O nás
Saveris

Tato internetová stránka používá Cookies pro zlepšení uživatelské přívětivosti. Pokud budete pokračovat v prohlížení, předpokládáme, že s tím souhlasíte. Další informace ke Cookies a jejich deaktivaci naleznete zde.

Saveris
Powered by GDPR plugin

Přehled o ochraně osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom Vám mohli poskytnout nejlepší uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie jsou uloženy ve vašem prohlížeči a provádějí funkce, jako je rozpoznávání Vašeho návratu na naše webové stránky a pomáhají nám porozumět, které části webu považujete za zajímavé a užitečné.

Všechna nastavení cookie můžete upravit tak, že přejdete na záložku na levé straně.

 

Nutné Cookies

Nutné cookies by měly být vždy povoleny, abychom si mohli uložit Vaše nastavení cookies.

Zakážete-li tyto cookies, nebudeme moci uložit Vaše nastavení. To znamená, že pokaždé, když navštívíte tyto webové stránky, budete muset znovu povolit nebo zakázat soubory cookie.

 

Google analytics

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Uchování tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšit náš web.

Povolte prosím nutné cookies, ať můžeme uložit Vaše nastavení.